Obchvat Bratislavy formou PPP opäť v diskusii

10. 9. 2008

Obchvat Bratislavy (tzv. D4) by podľa posledných informácii mohol byť financovaný formou PPP. Výhodou takéhoto riešenia by bolo skoršie začatie výstavby, s ktorou sa počítalo až v roku 2011. Minister Vážny vníma situáciu ako kritickú a preto podľa hovorkyne Bratislavského samosprávneho kraja, Milky Podmajerskej, súhlasil s požiadavkou zdynamizovať proces realizácie obchvatu. Náklady na vybudovanie by sa pohybovali okolo 60 miliárd korún (1,99 mld. €).

Urýchlené vybudovanie nultého obchvatu je nevyhnutné aj podľa bratislavského primátora Andreja Ďurkovského. S predsedom BSK Vladimírom Bajanom sa na augustovom stretnutí dohodli, že spolu s ministerstvom dopravy a s Národnou diaľničnou spoločnosťou zriadia spoločnú komisiu. Tá by mala posunúť problém dopredu.

Zdroj : SME, SITA