Nitriansky samosprávny kraj vyberá prepravcu pravidelnej prímestskej autobusovej dopravy

31.8.2015

Nitriansky samosprávny kraj vyberá dopravcu, ktorý bude v období od 01. januára 2016 do 31. decembra 2025 poskytovať pravidelnú prímestskú autobusovú dopravu pre potreby cestujúcej verejnosti v Nitrianskom samosprávnom kraji (služby vo verejnom záujme). Celková hodnota zmluvy je odhadovaná na viac ako 334 mil. Euro bez DPH.

Verejná súťaž na výstavbu národného futbalového štadióna za 45 mil. Euro

7.8.2015

Spoločnosť Národný futbalový štadión, a.s. zverejnila oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania na uskutočnenie diela Výstavba športovej infraštruktúry Národný futbalový štadión na základe realizačnej projektovej dokumentácie (RPD). Dielo predstavuje výstavbu nového futbalového štadióna kategórie 4 podľa Smernice UEFA.

Ministerstvo školstva zvažuje alternatívy pre výstavbu národného futbalového štadióna

28.7.2015

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zvažuje ďalšie kroky súvisiace s výstavbou nového národného futbalového štadióna v Bratislave v lokalite Tehelné pole. Ministerstvo oznámilo, že obstará poradcu, ktorého úlohou bude zhodnotiť súčasnú situáciu zo všetkých relevantných aspektov a navrhnúť ministrovi školstva ďalší postup.

Ponuka dotácií na kanalizácie, ČOV a vodovody

6.7.2015

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia vyhlásilo 1. VÝZVU NA PREDKLADANIE ŽIADOSTÍ O NENÁVRATNÝ FINANČNÝ PRÍSPEVOK zameranú na kanalizácie, ČOV a vodovody s alokáciou 300 mil. Euro.

Prvé kolo výberu budúceho koncesionára D4R7 ukončené

22.6.2015

Informoval o tom dnes denník Pravda s tým, že z konzorcií, ktoré predložili žiadosť o účasť, do ďalšieho kola výberu postupujú konzorciá STRABAG, HOCHTIEF, CINTRA a VINCI. V ďalšom kole uchádzači dostanú výzvu k účasti na súťažnom dialógu spolu s informatívnym dokumentom.

Brno plánuje rozsiahlu modernizáciu štadiónu Za Lužánkami

10.6.2015

Štadión bol postavený v rokoch 1949-1953. V 60. až 70. rokoch bola postavená nová tribúna, čím sa štadión stal najväčším v republike s kapacitou 50 000 divákov. V súčasnosti je celý areál schátraný a vyžaduje kompletnú rekonštrukciu.